Ana Đurić Konstrakta otvorila Liceulice mesec 2023.

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Ana Đurić Konstrakta otvorila Liceulice mesec 2023.

  Uličnom akcijom solidarne prodaje sa prodavcima magazina Liceulice, Dubravkom, Draganom i Gocom, Ana Đurić Konstrakta je otvorila Liceulice mesec 2023. U akciji koja je trajala oko sat i po i dešavala se u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, Ana je obukla plavo-narandžasti prsluk i po prvi put hodala u cipelama prodavaca uličnih novina.

  Goca, Dragan i Dubravka su hodali s njom, rame uz rame, i pomagali joj, ličnim primerom, da priđe ljudima i prodaje magazine. Istovremeno su bili ponosni i uzbuđeni što imaju Aninu podršku na svakom koraku ove prodaje.

  Ulična akcija Konstrakta

  Vreme nas je poslužilo, Liceulice tim je bio sjajno raspoložen i srećni smo što možemo da kažemo da su prodaja i druženje sa sugrađanima bili prijatni i uspešni.

  Liceulice Konstrakta

  Ipak, Ana je prilikom ove akcije videla da magazin Liceulice uglavnom kupuju oni koji već znaju za Liceulice, te da je, kao i sa drugim poduhvatima, i ovde vrlo teško proširiti taj, kako je ocenila, prilično zatvoreni krug publike.

  „Većina ljudi te zaobilazi ili skreće pogled kao da im je neprijatno. Nema razloga. Iz pozicije prodavačice, najlepše mi je bilo kad me neko bar pogleda i zahvali u prolazu, ako nije zainteresovan/a ili  nije u mogućnosti da kupi časopis. Doduše, još lepše je i kad se proda časopis, al’ to znamo“, kaže Ana.

  Konstrakta LUL ulična akcija

  Inače ambasadorka Liceulice Sigurica, Ana je prodala dvanaestak primeraka magazina sama i, iz pomoć dece iz parka Vojvode Vuka, (oduševljene zato što Konstrakta razgovara s njima), dogurala je, kako je napisala na svom instagram storiju, do 18 prodatih magazina. Na kraju je zaključila da ovakva prodaja nije laka i da je ovo iskustvo za nju bio jedan reality check.

  Na kraju akcije, dogovarali smo se o budućim zajedničkim akcijama sa Anom. Ova prva svakako neće ostati i poslednja. Ana, hvala na trudu i prijateljstvu! Sjajan smo tim!