Hemofarm Fondacija i naši prodavci u solidarnoj uličnoj akciji

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Hemofarm Fondacija i naši prodavci u solidarnoj uličnoj akciji

  Hemofarm fondacija i njeni stipendisti pridružili su se našim prodavcima u uličnoj prodaji jubilarnog 100. broja Liceulice magazina. Zahvalni smo im što su ovom solidarnom akcijom ukazali na važnost brige o ljudima i neophodnost solidarnosti sa socijalno ugroženim kategorijama društva.

  Kao nezaboravno iskustvo za kompanije, organizacije, poznate ličnosti i sve koji su učestvovali u uličnim akcijama sa našim prodavcima, ulična prodaja se i ovog puta pokazala kao izazov na koji su, udruženi, zaposleni Hemofarm Fondacije i naši prodavci, uspešno odgovorili.

  ulična akcija

  „Ljudima koji su na margini društva i bore se da prežive, Liceulice daje svrhu, smisao i mogućnost da na legalan način ostvare zaradu. Zbog toga je važno da ne okrećemo glavu na drugu stranu kada sretnemo prodavce ovog magazina i ne pravimo se da ih ne čujemo i ne vidimo. Oni su naše komšije, a mi smo njihova podrška, jer svakome od nas može da se dogodi da, spletom životnih okolnosti, postane prodavac Licaulice. Mislite o tome svaki put kada želite da skrenete pogled“, podelila je svoje utiske Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije, posle zajedničke akcije zaposlenih i stipendista Hemofarm fondacije sa našim prodavcima.

  Suzana Đorđević
  izvor: Marko Risović/Hemofarm Fondacija

  „Super je imati društvo za prodaju i ispričati se sa nekim. Pored samog rada, važno je i razumeti se sa ljudima”, rekao je prodavac Ivan Arsić, dok je Goran oduševljen razgovorom sa Suzanom koja mu je bila partnerka u prodaji, a zadovoljan je i prodajom koju su zajedno postigli.

  hemofarm solidarna prodaja

  Staviti se u tuđe cipele, videti koliko je prodaja izazovna i razumeti da je to zapravo radna svakodnevica naših prodavaca, bilo je vrlo značajno iskustvo za naše aktiviste. Prodavci su sve vreme bili uz njih, usmeravali, bodrili ih i delili sa njima svoja najbolja rešenja za prodaju magazina i komunikaciju sa prolaznicima.

  hemofarm lul

  Hemofarm Fondacija je ovom uličnom akcijom podržala Liceulice prodavce i pokazala da je solidarnost put kojim treba ići, a da je sigurnost svima potrebna, pogotovo onima koji je nikada nisu imali. Oni su pozvali sve da podrže prodavce i prodavačice kupovinom magazina uvek kada ih sretnu na ulici. Tako, kako kažu, „pokazujete humanost i empatiju a ujedno sebi obezbeđujete čitanje kvalitetnih tekstova o društvenim i prirodnim problemima i rešenjima, jer – bolji svet je moguć.”

  Ako i vi želite da se pridružite našim prodavcima i prodavačicama u solidarnoj uličnoj akciji, javite nam se putem mejla donacije@liceulice.org.

  fotografije: Valentina Milovanović