Građenje samopouzdanja u fokusu četvrtog Kluba za prodavce

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Građenje samopouzdanja u fokusu četvrtog Kluba za prodavce

  Četvrti, oktobarski Klub za prodavce i prodavačice magazina Liceulice protekao je u znaku njihovih zapažanja o strpljivosti, druželjubivosti, saosećajnosti i razumevanju.

  Prodavci su međusobno, kao i sa svojim koordinatorkama, Ivom i Nevenom, razgovarali o kritikama i pohvalama sa kojima se susreću. Razmatrali su i pokušali bolje da razumeju svakodnevne, male i velike kritike i pohvale koje dolaze od najbližih, kao i od šireg kruga poznanika i prolaznika, i o tome kako one utiču na sliku o prodavaca o sebi.

  četvrti klub za liceulice prodavce

  Prodavci i prodavačice su se delili u grupe radi boljeg i efektivnijeg deljenja iskustava, a zatim u manje grupe u kojima su vežbali uočavanje pozitivnih osobina i kvaliteta i davanje pohvala. Prodavci kažu da im je to bio najteži zadatak do sada u okviru Kluba za prodavce, ali i da su uživali u prihvatanju komplimenata.

  Koordinatorka prodavaca Nevena Tomović kaže da su se prodavci značajno otvorili jedni drugima u prvom delu radionice i slobodno delili svoja iskustva odrastanja:

  „Posebno smo razgovarali o pohvalama, da li ih je bilo kroz život, kao i sa kakvim kritikama smo se suočavali, te pokušali da pronađemo zajednička iskustva koja nas povezuju. Onda su prodavci raspoređeni u parove jedni kod drugih uočavali dobre stvari i razmenjivali pohvale i komplimente, što je bilo fantastično!“

  klub za liceulice prodavce

  Prodavci su hvalili interesovanja jedni drugih, naglašavali kako su dobri prijatelji svojim kolegama i isticali koja su ponašanja svojih kolega zapazili kao vredna i značajna.

  „Liceulice kancelarija je bila preplavljena osmesima i dobrom energijom! Neverovatno je kako samopouzdanje raste kada čujete lepe i dobre reči o sebi,“ kaže koordinatorka Iva Petrović.