Dvostruka marginalizacija – izazovi žena iz marginalizovanih grupa

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Dvostruka marginalizacija – izazovi žena iz marginalizovanih grupa

  Krokodil centar, Karađorđeva 43
  27.02. u 17č

  Liceulice vas poziva na razgovor o svakodnevnim izazovima i specifičnim problemima sa kojima se suočavaju žene iz marginalizovanih grupa. Uz podršku Ambasade Kanade u Srbiji, tokom proteklog perioda smo organizovali obuku i praksu za mlade novinarke.

  Naše praktikantkinje su radile na autorskim tekstovima, istraživale i učestvovale u pripremi aktuelnog, 99. broja magazina Liceulice, u kom smo se bavili ženama iz marginalizovanih grupa i njihovim pričama. Između ostalog, tu su priče o starosnoj i rodnoj diskriminaciji žena na tržištu rada, dostupnosti zdravstvenog sistema kada je reč o ženama iz ruralnih sredina u Srbiji, inicijativama koje podstiču uključivanje seoskih žena u oživljavanje kulturnog života lokalne sredine, itd.

  Osim praktikantkinja, svoja iskustva kada je reč o višestrukoj marginalizaciji žena podeliće i druge učesnice u tribini, koje će iz različitih uglova osvetliti ovu važnu temu.

  Dođite da razgovaramo!

  Učestvuju: Milica Batričević (BeFem – feministički kulturni centar), Ivana Živković, Anja Anđušić (praktikantkinje na projektu), Marija Krajnalić (prodavačica magazina Liceulice)

  Moderatorka: Dunja Karanović