Dve nacionalne nagrade Refleksija novinarkama Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Dve nacionalne nagrade Refleksija dodeljene novinarkama Liceulice

  Novinarki magazina Liceulice Dunji Karanović, ilustratorki Sanji Stojkov i koordinatorkama prodavaca Vanji Jakovljević i Neveni Tomović dodeljene su dve nacionalne nagrade i specijalna zahvalnica za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u kategorijama štampani mediji, ilustracija i radio prilog/podkast za 2023/2024.

  Za tekst Starosna i rodna diskriminacija na tržištu rada o tome kako su žene preko 45 godina postale nevidljive na tržištu rada i s kakvom vrstom diskriminacije se susreću, Dunji Karanović je dodeljena nacionalna nagrada u kategoriji Štampani/online medij.
  dunja karanovic refleksija

  Za vizuelna rešenja, odnosno ilustracije istog teksta, Sanji Stojkov je dodeljena nacionalna nagrada u kategoriji Fotografija u medijima/grafika.

  Rodna diskriminacija na tržištu rada

  S obzirom na kvalitet pristiglih radova i važnost tema koje obrađuju, specijalna zahvalnica je dodeljena i Neveni Tomović i Vanji Jakovljević za LUL FM epizodu Svetski dan beskućništva emitovanu na Radioaparatu, koju možete poslušati ovde.

  Nacionalnu nagradu za TV prilog dobila je Olivera Miloš Todorović – RTS – Deca bez adrese, a za radijski prilog Slavica Trifunović – Mašina.rs – Žene i nasleđivanje imovine – običaj još uvek jači od zakona.

  dodela nagrade refleksija

  Specijalne zahvalnice dodeljene su i sledećim novinarima za novinarske radove:
  • Tanja Dimitrić Mijailović, Uvek postoji put – sportom kroz život i protiv problema (RTS)
  • Predrag Rava, Davidova melodika (Radio Jugović)
  • Iva Gajić, Miljana Miletić, Njima Prvi maj nije praznik: ‘Svaki dan se nadaš i živiš’ (Radio Slobodna Evropa
  • Nikola Đukić, Dečiji brakovi: ulazak u krug siromaštva i partnerskog nasilja – kažu stručnjaci (Južne vesti)
  • Televizijski serijal “Male velike priče” (MVP), MALE VELIKE PRIČE: KARTA ZA SIROMAŠTVO (Insajder)
  • Marker, Petina građana Srbije u riziku od siromaštva (Insajder)
  • Milica Radenković Jeremić, Srbija i siromaštvo: Da li je kompjuterski algoritam progutao hiljade najsiromašnijih (BBC na srpskom).

  Hvala Evropskoj mreži protiv siromaštva EAPN – European Anti Poverty Network Srbija što na ovaj način doprinosi promovisanju etičkog izveštavanja o socijalnim i ekonomskim pravima i sistemskoj diskriminaciji.

  fotografije: Mihajlo Srđević