Dunja Karanović dobila medijsku nagradu za toleranciju

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Dunja Karanović dobila medijsku nagradu za toleranciju

  Povodom Međunarodnog dana tolerancije, Dunja Karanović, novinarka i članica redakcije magazina Liceulice, dobila je godišnju medijsku nagradu za toleranciju za osvojeno 2. mesto u kategoriji štampani mediji.

  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), nagradila je Dunju za tekst „Muzeji su za sve“ objavljenom u 91. broju našeg magazina u aprilu ove godine.

  Dunja Karanović Liceulice

  „Ova nagrada je važna jer predstavlja priznanje za dostojanstveno izveštavanje u medijskoj atmosferi u kojoj prednjači senzacionalizam, a za kršenje etičkih smernica se ne snosi odgovornost. Liceulice otvara prostor za kritičko mišljenje, neguje solidarnost i brigu za sve članove društva, i jako sam ponosna što svojim radom mogu da doprinesem većoj vidljivosti važnih tema kojima se bavimo“, rekla je Dunja.

  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i šef misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu dodelili su Godišnje medijske nagrade za najbolje medijske tekstove i priloge o borbi protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije. Cilj konkursa je medijsko promovisanje vrednosti kao što su ravnopravnost, tolerancija, suzbijanja predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama.

  Liceulice i Vreme

  Prvu nagradu u kategoriji štampanih medija dobila je Dejana Cvetković za tekst „Kako do mesta u sigurnoj kući“ (Vreme). U kategoriji onlajn medija prvu nagradu su dobile Teodora Ćurčić i Jovana Tomić za tekst „Femicid u Srbiji: Zločin i manje kazne” (CINS).

  Nagrade su osvojili i Jelena Milenković (Radio Boom 93), Sanja Ljubisavljević Bekić (RTS), Aleksandar Minić (TV Forum), Nikolina Kljaić (Blic TV), Snežana Rovčanin Tomković (Večernje novosti) i Stefan Mihajlovski (Zoomer).