Dobro je znati da nismo sami - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Dobro je znati da nismo sami

  Projekti poput magazina Liceulice u stalnoj su neizvesnosti, ali ova kriza koja predugo traje gurnula je naše prodavačice i prodavce u daleko izraženiju neizvesnost, mnogo jaču od one na koju smo navikli. Nadali smo se da će nam ova jubilarna godina, u kojoj obeležavamo deset godina postojanja, proticati u sasvim drugačijoj atmosferi, u prijateljskim susretima, novim dostignućima i rekapitulacijama svega dobrog što smo ostvarili i kao fond za podršku najugroženijma, ali i kao medij. Međutim, korona je učinila da za budućnost Lica ulice strepimo više nego obično. Zato je dobro znati da nismo sami! Hvala svima na podršci!

  Podsećamo se, uz zahvalnost, gestova podrške naših prijatelja – kompanija, stranih predstavništava, fondacija: pored otkupa većeg broja primeraka magazina, mnoge kompanije su se opredelile za direktne novčane donacije ili donacije u hrani, u sredstvima za higijenu i u upotrebnim predmetima za prodavce, a pojedini su nas obradovali i pro bono kampanjama, video snimcima podrške, poklonima u kolačima i knjigama…


  Banca Intesa već godinama je jedan od naših najvernijih podržavalaca. Naši prodavci su pre pandemije redovno gostovali u prostorijama ove banke u okviru organizovanih prodaja. Tokom vanrednog stanja, od Bance Intesa smo dobili vrednu donaciju, a nedavno nam je samoinicijativno snimila i video podrške.

  SBB fondacija i emisija „Među nama” televizije Nova S, tokom juna su prikupili 220.000 dinara i donirali za naše prodavce kojima je pomoć, zbog pandemije korona virusa, danas potrebnija nego inače.

  Krajem juna smo imali priliku da ugostimo i prijatelje iz Britanske ambasade, uz čiju finansijsku pomoć smo spakovali pakete pomoći za naše prodavce koji sadrže osnovneživotne namirnice i higijenske proizvode. Naše prodavačice Jovanka i Svetlana i prodavac Milutin takođe su bili domaćini ove posete i uživali su u razgovoru, kao i u dodatnim poklonima – knjigama i rođendanskim kolačima napravljenim u čast kraljičinog rođendana.

  Coca-Cola je pružila podršku našim prodavcima i poklonila im 100 torbi koje će im olakšati obavljanje posla, a kompanija Koozmetik je donirala sedamdeset dezodoransa i isto toliko balzama za usne, napravljenih od 100% prirodnih sastojaka. Ovakve donacije mnogo znače našim prodavačicama i prodavcima koji nemaju sredstava da sebi priušte kvalitetne proizvode za higijenu.

  Pored toga, podsećamo i na razne vrste podrške koje su nam olakšale najteži period vanrednog stanja: McDonalds Srbija nam je donirao 200 obroka, novčane donacije smo dobili od novosadske kompanije Engel i Društva za posredovanje u osiguranju ACB, Erste banka, firma Wolt izaposleni Svetske banke otkupili su veći broj primeraka, Džedajski pokret iz Niša nam je, u saradnji sa dizajnerkom Nevenom Kragić, donirao 300 „ZaštitiLice” maski, od organizacije Vizionari Srbije dobili smo i 50 vizira, kompanija Jaffa Crvenka poslala je slatke pakete, a markentinška agencija McCann Beograd nam je pro bono pripremila kampanju „LiceVANulice”.

  Inspirišite se ovim idejama, a ako vi ili vaša kompanija imate resurse da podržite naše prodavce i učinite im život lakšim, javite nam se u inboks ili putem mejla office@liceulice.org.

  Ako verujete u našu misiju i naše prodavce, ako vam se sviđa ono što čitate u magazinu i želite da podržite naš dalji rad i naše korisnike / prodavce, kupujte redovno magazin Liceulice na ulicama Beograda i Novog Sada ili onlajn; možete nam pomoći i svojom  donacijom, pretplatom, ili kupovinom u našoj veb prodavnici. Solidarno za bolji svet i slobodno novinarstvo, i hvala svima!

  #podrškajevažna