Deset godina poverenja - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Deset godina poverenja

  Iza nas su tri teška meseca koja su drastično promenila rad uličnih novina u čitavom svetu. Uprkos okolnostima koje su nas sve izbacile iz ravnoteže, Liceulice tim nije dozvolio da naši korisnici i korisnice izgube oslonac i tlo pod nogama. Brzo smo reagovali i pokrenuli onlajn kampanju, a reakcije su dirljive – možemo biti istinski ponosni na svoje čitaoce! Veliki broj pojedinaca i kompanija spremnih da pruže podršku onima koje je pandemija pogodila teže od ostalih, svedoči i o reputaciji koju smo izgradili za ovih deset godina.

  Među prvima se javila Rekonstrukcija ženski fond, koja nam je odobrila urgentni grant; McDonalds Srbija nam je donirao 200 obroka, Erste banka otkupila veći broj primeraka, a novosadska kompanija Engel d.o.o. donirala novac za prodavce u Novom Sadu. Širenjem kampanje usledio je još jedan talas podrške: zaposleni Svetske banke su se pretplatili na magazin i kupili onlajn izdanje; Banca Intesa i firma Comtech d.o.o. su donirale po 50.000 dinara, a Banca Intesa je otkupila i sto primeraka magazina, koji su po njihovoj želji poslati na Sajam da budu na raspolaganju pacijentima. Firma Wolt je takođe pomogla kupovinom više primeraka 61. onlajn izdanja, a zaposleni u Društvu za posredovanje u osiguranju ACB d.o.o. su prikupili 23.000 dinara novčane pomoći.

  I to nije sve. Džedajski pokret iz Niša nam je, u saradnji sa dizajnerkom Nevenom Kragić, donirao 300 „ZaštitiLice“ maski, a od organizacije Vizionari Srbije dobili smo i 50 vizira. Obradovala nas je i donacija od kompanije Jaffa Crvenka, koja je poslala slatke pakete za sve naše prodavce.

  Usred vanrednog stanja nam se javila i markentinška agencija McCann Beograd, koja nam je probono pripremila kampanju „LiceVANulice“, a mediji su nam pomogli desetinama izveštaja o našoj kampanji. Da ne zaboravimo i veliki broj građana koji je donirao novac i/ili se pretplatio na naša onlajn i papirna izdanja.

  Još jednom hvala svima!