Čitaoci i prodavci: već 10 godina zajedno - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Čitaoci i prodavci: već 10 godina zajedno

  Već deset godina su naši prodavci na ulicama, prodaju magazin da bi zaradili za dostojanstveniji život, ali i da bi razmenili koju lepu reč sa čitaocima i slučajim prolaznicima, da bi bili korisni i prihvaćeni. Podrška i ljubazne reči su im često važne koliko i zarada, a dešava se i da njihov primer – koji pokazuje da se i naizgled nerešive životne nedaće mogu prevazići – ulije hrabrost kupcima. Koliko ova razmena može da bude inspirativna, pročitajte u dirljivom pismu koje nam je uputila stalna čitateljka iz Beograda, nakon susreta s našom prodavačicom Ivanom.

  Pišem vam iz zahvalnosti prema vašem prodavcu. Naime, danas sam sedela u gradu na klupi i skupljala snagu da uđem u jednu malu knjižaru (imam problema sa anksioznošću, prvenstveno socijalnom). U jednom trenutku stidljivo mi je prišla prodavačica magazina Liceulice i pitala da li sam zainteresovana za kupovinu, potvrdno sam odgovorila i kupovina je učinjena.

  Listajući novine na šestoj i sedmoj strani sam pronašla tekst baš o toj prodavačici. S interesovanjem sam ga pročitala i saznala s kakvim se teškoćama Ivana susreće. Prvenstveno me je zainteresovalo to što je Ivana jaako stidljiva, a svakodnevno dolazi u kontakt s mnogim ljudima prodajući novine. Pomislila sam kako je hrabra i snažna, a ja u tom trenutku ne smem da uđem u knjižaru, iako to jako želim. Pomislila sam i da je to znak i da treba da uđem, međutim nisam još uvek bila spremna i prošetala sam malo. Nakon nekog vremena vratila sam se na tu istu klupu.

  Otprilike sat vremena nakon našeg prvog susreta ugledala sam opet Ivanu, moja pretpostavka je bila da je završila s poslom, prošla je pored mene, mahnula mi i rekla “ćao“. Uzvratila sam pozdrav i opet pomislila kako je hrabra, opet je pobedila svoju stidljivost i pozdravila jednu nepoznatu osobu. To je definitivno bio pravi znak, ušla sam u knjižaru i obavila kupovinu 🙂 Zahvalna sam Ivani što mi je pomogla danas, što me je podstakla i evo, ceo dan razmišljam o njoj. Njen mali gest je za mene danas bio ogromaaan i veoma značajan. Možda bi nekome ova situacija bila beznačajna, ali meni je definitivno obeležila dan. Nadam se da je Ivana dobro i želim joj sreću u životu i daljem radu, kao i svim ostalim Vašim prodavcima. Nadam se i da nam svima predstoje neki bolji dani. Ostanite zdravo!

  Podržite i vi naše prodavce još danas! To možete da uradite tako što ćete donirati novac i tako nam omogućiti da direktno odgovorimo na njihove aktuelne potrebe, pretplatiti se na magazin, kupiti neki od naših proizvoda, a možda i na neki sasvim drugi način – javite nam se da se dogovorimo!

  Male stvari mogu da pokrenu velike promene!