Belgrade Less Ordinary: Nesvakidašnji vodič za goste Beograda - Liceulice

Prijavi se na newsletter listu

Prijavljivanje na našu listu vam omogućava da primate redovna obaveštenja o našim aktivnostima, kao i drugim relevantnim LuL informacijama.


  Belgrade Less Ordinary: Nesvakidašnji vodič za goste Beograda

  Predstavljamo vam prvi broj novog, engleskog izdanja u produkciji Fonda LICEULICE, pod nazivom Belgrade Less Ordinary (BLO). Reč je o nesvakidašnjem, socijalno odgovornom vodiču za goste Beograda i Srbije, koji dobijaju visoko kvalitetan magazin sa izvrsnim tekstovima na različite teme, ali i priliku da budu humani, budući da su prihodi namenjeni obezbeđivanju dalje podrške korisnicima Fonda LICEULICE, posebno ženama iz ugroženih grupa.

  Prvi broj magazina donosi nekoliko rubrika posvećenih različitim aspektima života u Beogradu. Rubrika „Places and faces” nudi pogled na grad očima biciklista, aktera nezavisne scene, pripadnika LGBT populacije i osoba sa invaliditetom, kao i insajderske informacije o noćnom životu i najboljim alternativnim turama. Pored uvoda u lokalnu kuhinju i najbolju uličnu hranu, tu je i vodič za beogradske murale i druge oblike ulične umetnosti, kalendar festivala i muzičkih događaja u prvom delu godine, kao i kratak alternativni vodič za Novi Sad. Grupa stranih studenata koji su proveli neko vreme u Beogradu sabrala je svoje utiske u rubrici „Foreigners in Belgrade: Our tips and tricks”. Rubrike „Belgrade: Dive deeper” i „Yugoslavia for beginners” namenjeni su čitaocima širokih interesovanja: prva donosi nešto ozbiljnije književne i novinarske tekstove o nekim ključnim tačkama ovog grada, dok druga posetioce uvodi u kulturno-istorijsko nasleđe Jugoslavije, koje predstavlja neophodan okvir za razumevanje života u današnjoj Srbiji.

  Belgrade Less Ordinary izlazi dva puta godišnje, na 80 strana, a štampan je u punom koloru, na kvalitetnom papiru. Preporučena donacija po primerku iznosi 500 RSD ili 4 EUR. Magazin se distribuira kroz partnersku mrežu hotela, hostela, ambasada i biznis partnera, a može se kupiti i preko naše prodavnice na sajtu.

  Pozivamo vas da postanete deo ovog socijalno odgovornog projekta tako što ćete se · oglasiti u ovom izdanju, · uključiti kao partner u distribuciju ili · otkupiti određen broj primeraka za svoje goste, poslovne partnere, klijente, saradnike i prijatelje iz inostranstva.

  Javite nam se na office@liceulice.org!