Liceulice br. 54 – Sreća, svakom svoja – Liceulice

Liceulice br. 54 – Sreća, svakom svoja

Leto je, vreme za lakše teme. Dozvolili smo sebi da malo mislimo i maštamo o sreći, njenim raznim oblicima i inkarnacijama kroz vekove, ali i – ne možemo baš sasvim da pobegnemo od sebe – društvenim preduslovima za ostvarenje nečeg naizgled tako neuhvatljivog kao što je lično zadovoljstvo. Srećom se bavimo i kroz anketu u kojoj učestvuju Olja Savičević Ivančević, Marko Tomaš, Ognjenka Lakićević, Nebojša Krivokuća i Lana Nikolić, kao i kroz izbor pesama koje se dotiču ove teme.

Priču svog života ovaj put je ispričao naš prodavac Bojan Tomašević, a donosimo i reportažu iz prostorija MNRO Zvezdara, naših dugogodišnjih partnera u prodaji koji rade na osnaživanju i osamostaljivanju osoba sa smetnjama u razvoju.

Po prvi put, rubrika Pismo meni mlađem obrađena je u formi stripa, i to perom velikog Boba Živkovića! Pričali smo i sa Srđom Anđelićem – Mjehurom Ubicom, posetili festival Dev9t, bili na predstavama Reflektor teatra, čitali feministički vodič „Draga Idžeavele“ Čimamande Ngozi Adiči i još jednom rekapitulirali jugoslovensku alternativnu muzičku scenu.

Dragana Kojičić našim čitaocima objašnjava šta je to zemljana arhitektura, i kakav se festival sprema u avgustu u Mošorinu, a predstavljamo i aktivnosti NVO „Veza“, koja već godinama sa intravenoznim zavisnicima u Beogradu sprovodi zdravstveni program „smanjenja štete“.

Naslovnu ilustraciju, kao i odabrane ilustracije unutar broja uradila je Anđela Srejić, a u Liceulice galeriji predstavljamo fotografije Predraga Trokicića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *